voetbalzone

Cillessen: ‘Voor mij heel fijn dat Luis Suárez nog Nederlands spreekt’

Daniel Cabot Kerkdijk18 nov 2016, 06:19
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2016, 06:19
Advertentie
/

Jasper Cillessen geniet met volle teugen van zijn avontuur bij Barcelona. De doelman maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Catalonië, waar hij voorlopig Marc-André Ter Stegen voor zich moet dulden. Cillessen stelt dat hij goed is opgevangen en dat hij zich onderdeel voelt van het team van Luis Enrique.

"Het was voor mij heel fijn dat Luis Suárez nog Nederlands spreekt", zo vertelt Cillessen in gesprek met Ajax Showtime. "Dus als ik hulp nodig heb, dan kan hij het zowel in het Engels als in het Nederlands vertellen." Cillessen volgt inmiddels Spaanse lessen. "Hopelijk kan ik na de Kerst al redelijk Spaans praten. Het verstaan gaat al steeds beter."

Cillessen denkt vaak terug aan zijn periode bij Ajax. Hij mist de mensen die in Amsterdam rondom het team werken. "Je bouwt na vijf jaar een band op met die mensen. En dan ben je zomaar opeens weg." Tijdens de trainingen van het Nederlands elftal op De Toekomst probeerde de doelman met zo veel mogelijk mensen te praten. "Ze zorgden ervoor dat ik mij vrij snel thuis voelde in Amsterdam. Die mis dus wel, ja."

Bezig met laden …