Ciman schiet Kortrijk naar puntendeling tegen negen man Mechelen

Erik van Dam27 feb 2010, 21:06
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2010, 21:06

Kortrijk heeft zaterdagavond nagelaten op puntenaantal gelijk te komen met nummer drie AA Gent (1-1). Op verplaatsing bij KV Mechelen keek de ploeg lange tijd tegen een achterstand aan, maar werd het halverwege de tweede helft in het zadel geholpen door twee directe rode kaarten aan de kant van Mechelen. Een kwartier voor tijd profiteerden de bezoekers daarvan door de gelijkmaker binnen te schieten. Veel schiet Kortrijk er echter niet mee op.

KV Mechelen – KV Kortrijk 1-1
Kortrijk kon bij winst op middenmoter Mechelen op een gelijk puntenaantal komen als nummer drie Gent. Het was echter de thuisploeg die na ruim een half uur voetballen de leiding nam toen Tom Soetaers oog-in-oog met Glenn Verbauwhede ijskoud bleef: 1-0. Het duel kreeg in de tweede helft een vreemde wending toen respectievelijk Aloys Nong en Joachim Mununga hun boekje te buiten gingen en direct rood kregen. Een kwartier voor tijd liet de thuisploeg met negen man Kortrijk alsnog langszij komen, toen verdediger Laurent Ciman met een hard schot voor de puntendeling zorgde: 1-1.

Cercle Brugge – Racing Genk 1-0
De dit seizoen teleurstellende nummer negen Genk kon tegen Cercle Brugge, dat elfde staat, de aansluiting met de subtop vinden. Het verliep echter allemaal anders toen Dominic Foley na bijna een half uur voetballen zichzelf randje zestienmetergebied knap vrijspeelde en het speeltuig hard achter sluitpost László Köteles ramde: 1-0. Genk was in het tweede bedrijf niet meer bij machte een gelijkspel te forceren en zodoende pakt Cercle Brugge drie broodnodige punten.

Lokeren – Westerlo 1-0
Nummer vijftien Lokeren had op bezoek bij Westerlo de mogelijkheid de aansluiting met Roeselare te vinden, maar dit plan kon al na acht minuten de prullenbak in. Een voorzet van Hassan El Mouataz werd op waarde geschat door Tomo Sokota en kopte tussen twee Westerlo-verdedigers zijn tweede seizoenstreffer binnen: 1-0. Het betekende het enige doelpunt in een verder weinig enerverende wedstrijd, waarbij Westerlo geen vuist wist te maken.