voetbalzone

Cissé: 'Ik heb al anderhalf jaar geen contact meer met Domenech'

Daniel Cabot Kerkdijk11 jan 2010, 18:20
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2010, 18:20
Advertentie

Djibril Cissé heeft bij Panathinaikos zijn scorend vermogen weer teruggevonden. De Franse aanvaller was lang op zoek naar zijn oude vorm, maar heeft deze in Griekenland hervonden: in zeventien competitieduels scoorde Cissé al vijftien maal. De spits begint langzaamaan weer aan het Franse elftal te denken, maar blijft rustig. “Ik voel geen enkele druk.”

/

Sinds de kwalificatiereeks voor het EK in 2008 kwam 28-jarige spits niet meer uit voor Frankrijk. “De laatste achttien maanden heb ik geen contact meer gehad met de bondscoach of met andere betrokkenen”, vertelt Cissé aan Canal Plus. “Dat had toen zijn redenen, ik speelde niet goed genoeg en had problemen. Maar dat is nu niet meer het geval.”

Bij Panathinaikos is de Fransman weer terug op zijn oude niveau, tot zijn eigen opluchting. “Ik ben erg blij. Panathinaikos is een grote club en ik heb al vijftien keer gescoord in zeventien wedstrijden. Dankzij de Griekse competitie heb ik mijn instinct voor het scoren weer terug.” Met onder meer Thierry Henry, Nicolas Anelka, Karim Benzema en Sidney Govou is de concurrentie voor een plaats in de Franse WK-selectie echter hevig. Frankrijk treft in de groepsfase Mexico, Uruguay en Zuid-Afrika.

Bezig met laden …