voetbalzone

‘Cissé is een topper met een voorbeeldige mentaliteit, een buitenkansje’

Gijs Freriks04 jan 2014, 14:55
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 14:55
Advertentie
/

Mario Been heeft nog altijd vertrouwen in Sekou Cissé. De trainer van Racing Genk haalde de aanvaller in 2009 met hulp van de Vrienden van Feyenoord naar De Kuip, maar daar kon de Ivoriaan de hoge verwachtingen nooit waarmaken. Feyenoord verscheurde vrijdag het contract van Cissé en Been ontving hem nog dezelfde dag met open armen op het trainingskamp van Genk in het Turkse Antalya.

Cissé kwam in 72 competitiewedstrijden voor Feyenoord tot 18 doelpunten en mede door een gecompliceerde teenblessure belandde de twaalfvoudig international op een zijspoor. Been weet echter wel wat een fitte Cissé in zijn mars heeft en heeft hem derhalve uitgenodigd voor een proefperiode. “Hij is een topper met een voorbeeldige mentaliteit”, zegt de coach in Het Belang van Limburg.

“We krijgen een week de tijd om te zien of hij in aanmerking komt om ons te versterken. Cissé kan een buitenkansje zijn”, aldus Been. Cissé speelde vroeger in de voetbalacademie van voormalig Frans international Jan-Marc Guillou. Bij die voetbalschool werden ook onder anderen Salomon Kalou, Gervinho en Yaya Touré opgeleid. In februari 2004 vertrok hij naar Roda JC, op aanraden van jeugdvriend Arouna Koné. In Kerkrade kwam Cissé tot 24 doelpunten in 133 wedstrijden.

Bezig met laden …