voetbalzone

City-aankoop: ‘Was een groot gevecht, dat bedrag had niemand betaald’

Peter Nusselder10 jun 2013, 09:12
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2013, 09:12
Advertentie

Manchester City is er uiteindelijk in geslaagd om Fernandinho over te nemen van Shakhtar Donetsk, maar eenvoudig ging dat niet. Vooral voor de Braziliaanse middenvelder zelf het het nogal wat moeite gekost om de transfer van de Oekraïense club naar de Premier League afgerond te krijgen.

/

“Ik ben opgelucht, het was een groot gevecht”, vertelt Fernandinho aan Globo. “De onderhandelingen waren intensief, ze namen meerdere dagen in beslag en ik heb er zelfs mijn vakantie voor moeten annuleren. Nadat de competitie in Oekraïne was afgelopen ging iedereen ervandoor, maar ik bleef achter om de clubleiding te overtuigen”, kijkt de Braziliaans international.

“Ik moest ze ervan overtuigen me te laten gaan, want het bedrag waarvoor ik volgens de clausule in mijn contract weg mocht had nooit iemand betaald. De eerste aanbieding werd afgewezen, maar ik heb er bij de trainer, het bestuur en zelfs onze aanvoerder op aangedrongen me toch te laten vertrekken. Met de voorzitter heb ik afgesproken dat hij met Man City zou praten als ze veertig miljoen euro zouden bieden, en uiteindelijk is dat ook gebeurd.”

Bezig met laden …