voetbalzone

Manchester City accepteert bod van 95 miljoen euro: duurste uitgaande transfer uit clubhistorie

Noel Korteweg06 aug 2024, 10:40
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:52
Advertentie

Manchester City en Atlético Madrid zijn akkoord over de transfer van Julián Álvarez, zo meldt David Ornstein van The Athletic. De 24-jarige spits van the Citizens kost de Madrilenen liefst 95 miljoen euro inclusief bonussen. Álvarez wordt daardoor de duurste uitgaande transfer van Manchester City ooit. De Argentijn moet wel nog een persoonlijk akkoord bereiken met Atlético.

Na het vertrek van Álvaro Morata en Memphis Depay wilden de Madrilenen de aanvalslinie snel versterken. Afgelopen weekeinde werd Alexander Sørloth al overgenomen van Villarreal en daar komt Álvarez nu dus hoogstwaarschijnlijk bij. Los Rojiblancos haalden ook Robin Le Normand van Real Sociedad al binnen.

Het gebeurt zelden dat Diego Simeone zo’n hoog bedrag neerlegt om een speler naar Madrid te halen. João Félix, die in de zomer van 2019 voor ruim 130 miljoen euro overkwam van Benfica, is nog altijd de duurste speler in de clubhistorie. Álvarez gaat Thomas Lemar van de tweede plaats stoten als hij inderdaad naar het Metropolitano vertrekt. De Fransman kostte Atlético 72 miljoen euro in 2018.

Met zijn naderende vertrek wordt Álvarez in ieder geval wel de duurste uitgaande transfer van Manchester City ooit. Dat record staat nu nog op naam van Raheem Sterling, die twee jaar geleden voor 56,2 miljoen euro naar Chelsea vertrok. Ferran Torres (55 miljoen euro) en Gabriel Jesus (52,2 miljoen euro) werden voor soortgelijke bedragen verkocht aan respectievelijk FC Barcelona en Arsenal.

The Citizens namen Álvarez begin 2022 voor ruim 22 miljoen euro over van River Plate, waar hij tot de zomer van dat jaar nog op huurbasis zou spelen. De kleine Argentijn moest het in zijn eerste jaar in Manchester voornamelijk doen met invalbeurten, maar groeide in zijn tweede seizoen uit tot basisspeler onder Pep Guardiola.

Vorig seizoen kwam Álvarez, die voornamelijk als schaduwspits achter Erling Haaland fungeerde, tot 54 optredens namens de Engelsen. Daarin was de 36-voudig international goed voor 19 treffers en 13 assists. Álvarez lag nog tot medio 2028 vast in het Etihad Stadium, dat hij nu dus na twee jaar hoogstwaarschijnlijk achter zich gaat laten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …