voetbalzone

City dreigt ook strijd om Palacios te verliezen

20 jan 2009, 20:45
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2009, 20:45
Advertentie
Manchester City lijkt een volgende teleurstelling te moeten zien te verwerken. Na het ‘nee’ van Kaká en AC Milan is de kans groot dat de steenrijke Citizens ook naast Wilson Palacios. De middenvelder van Wigan Athletic ondergaat volgens de BBC een medische keuring bij Tottenham Hotspur.



The Spurs waren evenals City zeer geïnteresseerd in de Zuid-Amerikaan, die bij Wigan een van de sterkhouders is. De ploeg uit Londen lijkt echter het meest slagvaardig te hebben gehandeld. Tottenham zou ongeveer vijftien miljoen euro betalen voor Palacios en ontvangt de speler spoedig op White Hart Lane voor de medische keuring. Palacios heeft reeds een akkoord bereikt met Tottenham over een contract.

Palacios is bezig aan zijn tweede seizoen bij Wigan, nadat de ploeg uit het Premiership hem een jaar geleden over had genomen van Birmingham City. De middenvelder groeide bij Wigan direct uit tot een basisspeler en speelde in een jaar tijd reeds 35 competitiewedstrijden. Scoren deed de Zuid-Amerikaan, die nog een contract heeft tot medio 2011, nog niet.

Frustratie bij City
Voor Manchester City zal de naderende transfer een nieuwe teleurstelling betekenen. De ploeg kocht tot dusver enkel Wayne Bridge en Craig Bellamy, daar diverse voorstellen al werden afgewezen door clubs of spelers. Maandagavond sprak City met AC Milan over een transfer van Kaká, maar de onderhandelingen liepen op niets uit. Dit tot frustratie van vice-voorzitter Garry Cook, die bij de gesprekken aanwezig was.

“Ik ben erg boos over hoe dit spelletje is gespeeld”, bromde Cook. “Het ging AC Milan alleen maar om het geld en er viel niet serieus met de club te onderhandelen. De club besefte dat het openbaar maken van het bod in het voordeel van Milan werkte en ze hebben dit gebruikt om nog meer geld te vragen. Wij hadden besloten om niet met de pers te praten en de onderhandelingen serieus te nemen, maar Milan had blijkbaar andere plannen.”
Bezig met laden …