voetbalzone

City greep naast Arsenal-spits: ‘Er was geen ruimte meer in mijn selectie’

Yanick Vos16 dec 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2016, 07:00
Advertentie

Als manager van Manchester City had Manuel Pellegrini graag Alexis Sánchez naar het Etihad Stadium gehaald. Volgens de trainer was het aantrekken van de toenmalig Barcelona-aanvaller op financieel gebied geen probleem, maar werd de transfer tegengehouden door een straf van de UEFA. De Chileens international tekende in de zomer van 2014 uiteindelijk voor Arsenal.

/

Arsenal maakte 42,5 miljoen euro over naar Barcelona, een bedrag dat Manchester City makkelijk op had kunnen hoesten. “Hij was toen al een van de beste spelers ter wereld en liet dat iedere dag zien”, zegt Pellegrini in gesprek met ADN. “Hij was een grote speler en we wilden hem naar City halen. Maar we konden hem niet aantrekken omdat we de regels overtreden hadden met betrekking tot Financial Fair Play. Ik had geen ruimte meer in mijn selectie.”

City werd in 2014 gestraft voor het overtreden van de FFP-regels. Naast een boete van twintig miljoen euro mocht de Engelse topclub in plaats van 25 slechts 21 spelers inschrijven in de Champions League. City had dat jaar spelers als Eliaquim Mangala, Willy Caballero, Fernando en Bacary Sagna aangetrokken.

Bezig met laden …