City heeft geen kind aan Stevens' Salzburg, Juventus uitgeschakeld

Bart Kruyt01 dec 2010, 22:02
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 22:02

Er wordt weliswaar veel geschreven over Mario Balotelli, maar de aanvaller laat het vooralsnog wel zien op het veld. Woensdagavond was de aanvaller weer belangrijk voor Manchester City, door twee keer te scoren tegen Red Bull Salzburg. Daarmee had hij een groot aandeel in de 3-0 overwinning, die City verzekerde van de volgende ronde. Juventus en Lech Poznán speelden met 1-1 gelijk, waardoor de Polen op basis van het onderlinge resultaat is uitgeschakeld. Juve is uitgebekerd.

/

Manchester City – Red Bull Salzburg 3-0
Zonder Nigel de Jong, die rust kreeg van Roberto Mancini, had Manchester City weinig moeite met Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers waren in Engeland simpelweg niet opgewassen tegen de steenrijke Citizens, die vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief namen. Jô had de score na een kwartier kunnen openen maar werd over het hoofd gezien door Balotelli, die zijn fout even later goedmaakte met het openingsdoelpunt. De voorzet van Pablo Zabaleta was niet eens echt goed, maar Balotelli deed twee stapjes naar achteren en scoorde met een fraaie halve omhaal.

City bleef in het restant van de eerste helft de betere ploeg en kreeg nog mogelijkheden via Jô en Balotelli, voordat laatstgenoemde (die overigens te laat uit de kleedkamer kwam voor het restant van de wedstrijd) ook de eerste kansen van de tweede helft kreeg. Bij zijn derde kans was het raak: Adam Johnson speelde Patrick Vieira vrij en zijn mislukte schot kwam voor de voeten van Balotelli, die van dichtbij niet kon missen. Het slotakkoord kwam vervolgens op naam van Johnson en was het mooiste doelpunt van de avond: hij slalomde om enkele tegenstanders heen en schoot raak. Salzburg was Simon Cziommer toen al kwijtgeraakt met een op het oog ernstige liesblessure.

/

Lech Poznán – Juventus 1-1
Juventus wordt in onze rubriek In de Wandelgangen dagelijks met nieuwe aanvallers in verband gebracht, maar waarom heeft de Italiaanse grootmacht nog nooit aan Artjoms Rudnevs gedacht? De Litouwer scoorde in de heenwedstrijd al drie keer, zorgde daarmee voor een verrassende uitslag in Turijn (3-3) en was woensdagavond opnieuw trefzeker tegen Juventus. Rudnevs opende na elf minuten spelen de score, door bij de eerste paal een hoekschop van Semir Stilic met het hoofd te verlengen. Alexander Manninger zag de bal te laat en kon niet meer ingrijpen.

Bij een temperatuur van rond de min vijftien moest Juventus op zoek naar een antwoord en daar kreeg het voor rust één enorme kans voor. Een vrije trap van Alessandro Del Piero stuiterde van de borst van Krzysztof Kotorowski af, waarna Leonardo Bonucci de bal voor het intikken had. Bonucci bleek echter geen afmaker te zijn en hielp de dot van een kans om zeep, waarna Juventus in de tweede helft verder zocht. Pas zes minuten voor tijd resulteerde dat in de gelijkmaker: Milos Krasic vond Vicenzo Iaquinta en hij zorgde voor een puntendeling. Dat was echter niet voldoende voor Juve, dat op basis van het onderlinge resultaat is uitgeschakeld.