voetbalzone

City-speler van 49 miljoen worstelde met Guardiola: ‘Moeilijk om te accepteren’

Lars Capiau12 jul 2023, 12:40
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 12:40
Advertentie

Kalvin Phillips kende een moeilijk eerste jaar bij Manchester City. De 27-jarige middenvelder kwam voor bijna 50 miljoen euro over van Leeds United. Hij speelde in zijn eerste seizoen slechts 290 minuten in de Premier League en kon dus weinig potten breken bij the Citizens. De Engels international geeft nu in gesprek met BBC Radio aan dat hij het ‘moeilijk te accepteren’ vond dat Josep Guardiola in de pers vertelde dat hij met overgewicht kampte.

De Spaanse oefenmeester had geen plekje ingeruimd voor Phillips in zijn selectie in aanloop naar het EFL Cup-duel met Liverpool. Na afloop gaf Guardiola te kennen waarom. "Kalvin was niet in de juiste conditie om te trainen of wedstrijden te spelen", reageerde de keuzeheer. Phillips keerde na het WK in Qatar terug met overgewicht, zo gaf Guardiola destijds aan in de Engelse pers.

Die opmerking is de peperdure middenvelder niet in de koude kleren gaan zitten. "Ik was niet te dik, maar als de manager wel zo denkt dan moet ik dat accepteren.” Phillips worstelde ermee dat het, volgens hem, in de media zo uitvergroot werd. "Het was moeilijk om het te accepteren, want het werd nogal opgeblazen. Veel mensen hadden het erover. Ik heb vervolgens mijn best gedaan om zo fit mogelijk te worden. Tegen Leeds zat ik weer op de bank en daarna ben ik iedere wedstrijd fit geweest."

The Yorkshire Pirlo kon er goed over praten met Jack Grealish. Ook hij kende in zijn eerste seizoen in het Etihad Stadium een moeizaam eerste jaar, maar bloeide afgelopen seizoen op en knokte zichzelf tot vaste basisspeler. De buitenspeler herkende zich dan ook maar al te goed in de gevoelens van de middenvelder. "Ik ken Jack al heel lang en hij begreep hoe ik me voelde. Het kost je een jaar om te begrijpen wat de manager van je verwacht, hoe hij wil dat je speelt en werkt. Hopelijk wordt het volgend seizoen beter voor mij", besluit Phillips.

Bezig met laden …