voetbalzone

City trok alle registers open: 'Het was indrukwekkend, net als in een film'

Matthijs van Laar03 sep 2015, 15:42
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2015, 15:42
Advertentie

Het vastleggen van Kevin De Bruyne door Manchester City ging niet van een leien dakje. De Engelse topclub moest alle registers opentrekken om de Belg ervan te overtuigen dat hij voor een toekomst in de Eastlands moest kiezen. Er waren immers meerdere clubs met verregaande interesse in de Belgisch international. “Het was echt indrukwekkend, net als in een film”, vertelt zaakwaarnemer Patrick De Koster op Sporza.

voetbalzone

De Bruyne en zijn zakelijk adviseur belandde van het ene op het andere moment in een droomwereld. “We vlogen vanuit Wolfsburg in een privé-jet naar Engeland en in Manchester werden we opgepikt door limousines. We dachten ook dat er nog een hoop zaken geregeld moesten worden toen we eenmaal in Manchester waren aangekomen. Een huis vinden, een bankrekening openen, een telefoon en een auto. Maar in drie had City dat allemaal voor elkaar.”

Er was the Citizens dus veel aan gelegen om de onderhandelingen snel af te ronden toen de mogelijkheid zich eindelijk voordeed. De aanloop naar dat ultieme moment duurde namelijk zeer lang. De Koster rept van ‘maanden’. “Bayern toonde ook interesse, ik heb contact met hen gehad, het leek concreet te worden, maar opeens haakten zij af. En ook Paris Saint-Germain was in de markt.” Naar verluidt betaalde Manchester City een kleine tachtig miljoen euro voor de spelmaker.

Bezig met laden …