voetbalzone

City-verdediger 'bedankt' analist na keiharde kritiek: 'Extra motivatie!'

Bart Kruyt13 apr 2016, 15:52
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2016, 15:52
Advertentie

Manchester City betaalde meer dan vijftig miljoen euro voor Eliaquim Mangala, maar de verdediger heeft nog niet in veel wedstrijden laten zien dat hij dit enorme bedrag waard is. Mangala heeft al heel wat kritiek over zich heen gekregen en wordt door veel zogenaamde kenners bestempeld als een enorme miskoop. Dinsdag hield hij zich echter wel goed staande tegen Zlatan Ibrahimovic.

/

City won met 1-0 van Paris Saint-Germain en bereikte daardoor de halve finale van de Champions League. “We hebben het gedaan!”, schreef Mangala een dag na de wedstrijd (deze woensdag dus) op Twitter. “Een geweldig gevoel! Mijn focus ligt alweer op de volgende wedstrijd, maar bedankt Chris Sutton voor de extra motivatie!” Het was een reactie op harde kritiek van Sutton aan het adres van de 25-jarige Mangala.

Sutton, oud-spits van onder meer Chelsea en Blackburn Rovers, was in zijn voorbeschouwing op het duel tussen City en PSG erg uitgesproken geweest over Mangala: “Je kunt niet iemand een brein geven en dat is het probleem bij Mangala”, zei Sutton. “Hij kan hard rennen, hij is sterk, maar verdedigen gaat toch vooral om de juiste beslissingen nemen. En dat doet Mangala bijna nooit.”

Bezig met laden …