voetbalzone

City verrast met aantrekken onbekende Nielsen

25 feb 2009, 15:36
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2009, 15:36
Advertentie
Gunnar Nielsen maakte vooralsnog weinig indruk, maar heeft toch een toptransfer te pakken. De 22-jarige doelman mag zich spoedig melden op het trainingsveld van Manchester City, dat de keeper gestrikt heeft. De steenrijke Citizens maken op de officiële website melding van de komst van de goalie, die overkomt van Blackburn Rovers.

Nielsen werkte op Ewood Park samen met Mark Hughes, de manager trainer van City, en keeperstrainer Kevin Hitchcock. Ook hij is momenteel werkzaam in Manchester. Hitchcock was duidelijk onder de indruk geraakt van de goalie, die echter nog geen duel in het eerste van Blackburn speelde. The Rovers verhuurden hem zelfs even aan Motherwell. Ook in de Schotse Premier League bleef de teller op nul wedstrijden staan.

Het contract van Nielsen, afkomstig van de Faeröer Eilanden, liep deze zomer af en Blackburn maakte geen aanstalten om de verbintenis open te breken. De goalie mocht zelfs per direct vertrekken en City pikte de doelman transfervrij op. Nielsen zette zijn handtekening onder een contract voor tweeënhalf jaar en gaat de concurrentie aan met Shay Given, Joe Hart en Kasper Schmeichel.

De jeugdinternational kon zijn geluk niet op. “Dit is een grote club en het is fijn om bekende mensen tegen te komen”, zei Nielsen. “Ik ben zeer enthousiast omdat ik weet dat men hier gelooft in mijn kwaliteiten. Daarom wil ik hard werken voor deze club. Er zijn veel spelers die hun rechterarm zouden willen missen om voor deze club te mogen spelen. Ik voel me zeer gelukkig en wist dat ik deze kans niet kon laten schieten.”
Bezig met laden …