CL-tickets nog niet verdeeld, Velthuizen kan degradatie niet voorkomen

Daniel Cabot Kerkdijk11 mei 2011, 22:55
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2011, 22:55

De strijd om de derde plaats in de Primera División zal in de laatste twee speeldagen van het seizoen worden beslist. Valencia en Villarreal kwamen in hun respectievelijke ontmoetingen niet verder dan een puntendeling en derhalve blijft het gat vijf punten. De derde plaats is goed voor rechtstreekse deelname aan het Europese miljoenenbal. Na Almería is Hércules de tweede degradant van het seizoen. De aanwezigheid van Piet Velthuizen onder de lat bood de club uit Alicante geen soelaas. Liefst acht clubs kunnen nog op de gevreesde achttiende plaats eindigen.

/

Espanyol - Valencia 2-2
Raúl Rodríguez ging in de negende minuut volledig in de fout na een pass van Javi López en Roberto Soldado faalde niet oog in oog met Carlos Kameni: 0-1. De vreugde van het bezoek, dat zonder Hedwiges Maduro aantrad, duurde slechts tien minuten. Pablo Osvaldo profiteerde van een gaatje in de verdediging, was David Navarro te slim af en schoot de bal hoog achter César Sánchez: 1-1. Een snelle aanvaller via Joaquín, Soldado en Bruno leidde de 1-2 van Juan Mata in de 25e minuut in.

Espanyol zocht na rust met man en macht naar de gelijkmaker. Het zorgde ervoor dat de wedstrijd nooit saai was, al had Valencia dat aan zichzelf te danken. De ploeg van Emery kreeg diverse kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. César had moeite met een inzet van Luis García en Ernesto Galán maakte in de rebound de 2-2.

/

Almería - Villarreal 0-0
Het eerste bedrijf in het Estadio de los Juegos Mediterráneos eindigde doelpuntloos, maar Villarreal had goede mogelijkheden om de score te openen. In de eerste vijf minuten liet Nilmar twee kansen onbenut en ook na dik twintig minuten kreeg de Braziliaan de bal niet achter Esteban. Tussendoor faalde ook Borja Valero in de afwerking. Bij Almería kwam alleen Antonio Luna tot een schot dat over ging.

Na de onderbreking kon de ontmoeting alle kanten op. Mateo Musacchio was met het hoofd tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt, terwijl Carlos García namens Almería de lat raakte. Een doelpunt van Henok Goitom werd vanwege randje buitenspel afgekeurd. In de slotminuur reageerde Diego López, die na rust diverse keren in actie moest komen, goed op een inzet van Corona.

/

Hércules - Real Mallorca 2-2
Een dubbelslag van Sendoa schonk Hércules, dat zonder Royston Drenthe aantrad, een comfortabele 2-0 ruststand. In de twaalfde minuut was het raak. Na een heerlijke pass vanaf links van Kiko Femenía nam Sendoa de bal op zijn schoen en was Dudu Aoute geklopt: 1-0. Vlak voor rust gaf Kiko de voorzet vanaf rechts en was Sendoa wederom het meest attent: 2-0. Velthuizen maakte in de eerste helft een zekere indruk in het doel van Hércules.

De bezoekers, met Jonathan de Guzman in de basis, waren na rust niet in staat om het doel van Velthuizen te bereiken, maar in het laatste kwartier ging het alsnog mis voor de thuisploeg. Víctor Casadesus maakte de belangrijke aansluitingstreffer in de 75e minuut en vier minuten later nivelleerde Pierre Webó de tussenstand. De prachtige stift van de Kameroener was te machtig voor Velthuizen: 2-2.

/

Real Sociedad - Real Zaragoza 2-1
Een fout van Toni Doblas resulteerde na dik twintig minuten spelen in de 1-0 voor de thuisploeg. De doelman kwam niet goed uit en kon niet voorkomen dat Raúl Tamudo de bal tegen de touwen schoot. In aanvallend opzicht viel er voor rust weinig te beleven. Beide ploegen leunden op hun defensie, maakten veel overtredingen op het middenveld en wisten amper doelrijpe kansen te creëeren.

Saïd Boutahar maakte na rust zijn opwachting en uit zijn pass maakte Kalu Uche bijna de gelijkmaker. Die werd uiteindelijk in de 53e minuut door Gabi gemaakt, middels een goede en precieze vrije trap: 1-1. De thuisploeg was in het restant van de tweede helft beduidend sterker en de beloning volgde vlak voor tijd. Mikel Aranburu schoot de bal op de rand van het strafschopgebied achter Leo Franco: 2-1.