voetbalzone

Clasie staat voor raadsel: ‘Het is niet zo dat we ineens niet meer durven’

Peter Nusselder05 nov 2014, 15:33
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2014, 15:33
Advertentie

Feyenoord won de afgelopen vijf wedstrijden in de Eredivisie, maar ging tussendoor wel onderuit in de Europa League; HNK Rijeka was twee weken geleden in Kroatië met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Fred Rutten. Aanvoerder Jordy Clasie vindt dat de Rotterdammers lef moeten tonen, als Rijeka donderdag op bezoek komt in De Kuip. Daar ontbreekt het nog weleens aan, weet de middenvelder.

voetbalzone

“Waarom dat in de competitie wel en in de Europa League minder vaak lukt, is moeilijk uit te leggen”, vertelt Clasie aan Metro. “Het is niet zo dat we ineens niet meer durven als we tegen een bepaalde ploeg spelen. Het hangt voor een deel af van de tactiek van de tegenstander en soms komt het er tijdens een wedstrijd gewoon niet helemaal uit”, analyseert de captain.

Feyenoord werd tijdens de eerste groepswedstrijd verslagen door Europa League-houder Sevilla, maar won vervolgens wel van Standard Luik. Door die drie punten zijn de Rotterdammers nog alleszins kansrijk in de strijd om een plaats in de volgende ronde, want Sevilla staat met slechts twee punten meer bovenaan. Standard en Rijeka verzamelden tot dusverre ieder vier punten.

Bezig met laden …