voetbalzone

Claudio Bravo daagt Barcelona en Real Sociedad voor de rechter

Erik van Dam22 jun 2015, 14:17
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2015, 14:17
Advertentie

Doelman Claudio Bravo wil dat Real Sociedad en Barcelona hun verplichtingen richting hem nakomen. De 32-jarige Chileen verkaste vorig jaar zomer van Baskenland naar Catalonië, nadat Barcelona bereid bleek ongeveer dertien miljoen euro voor hem te betalen. Contractueel gezien had Bravo toen recht op tien procent van de transfersom.

voetbalzone

Met Real Sociedad sprak hij jaren geleden, bij het ondertekenen van zijn laatste contract, af dat hij tien procent van de transfersom zou innen bij een vertrek. Bravo heeft dus recht op een bedrag van circa 1,3 miljoen euro. Bijna een jaar na de overstap heeft hij echter nog geen cent van dat geld gezien, zo schrijft AS maandag.

Bravo daagt zijn oude club én zijn huidige club daarom voor de rechter: zij moeten de boel samen oplossen, vindt hij. Barcelona werd van tevoren al netjes op de hoogte gebracht van Bravo’s voornemen en Bravo heeft hen al laten weten dat hij niet verwacht, dat Barcelona met het geld over de brug komt. Hij wil vooral dat Real Sociedad zijn zakelijke afspraken nakomt en dat Barcelona hardop erkent dat het weet had van de clausule.

Bezig met laden …