voetbalzone

Claudio Bravo krijgt ervan langs: ‘Hij keepte armoedig en was onzeker’

Erik van Dam10 sep 2016, 16:02
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 16:02
Advertentie

Manchester City liet Joe Hart vorige maand weggaan bij de club nadat Claudio Bravo was gehaald bij Barcelona. De Chileen is de vaste nummer één van Josep Guardiola voor dit seizoen en maakte zaterdag zijn debuut voor de club in de derby tegen Manchester United. George Burley vond hem zwak keepen en rekende de doelman de 2-1 in de laatste fase voor rust dan ook aan.

/

Burley was onder de indruk van hetgeen Manchester City voor rust liet zien in het hol van de leeuw. “De kwaliteit, de snelheid waarmee gespeeld werd: het zag er erg goed uit. David Silva was goed, maar met name Kevin De Bruyne was uitstekend. Bij dat doelpunt van hem werd er niet heel goed vededigd, heel zwak zelfs, maar het was wel een mooie goal van hem”, aldus Burley in zijn rol als analyticus voor ESPN.

De Schotse oud-prof vond de 2-1 van Zlatan Ibrahimovic ook mooi afgemaakt, maar geeft Claudio Bravo wel een veeg uit de pan. “Hij keepte armoedig, hij was onzeker en hij had vandaag geluk. Oké, dit was zijn eerste wedstrijd en met deze verdediging voor hem kan hij in de problemen komen. Maar dat hebben we al eerder gezegd: je valt of staat met een goede verdediging”, vindt Burley. “Guardiola zal het waarschijnlijk zo houden.”

Bezig met laden …