voetbalzone

'Clemente moet in Kameroen komen wonen en niet af en aan vliegen'

Peter Nusselder18 okt 2010, 13:03
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2010, 13:03
Advertentie

In Kameroen is niet iedereen tevreden over bondscoach Javier Clemente. De Spanjaard gaat om de tafel met voorzitter Iya Mohamed van de voetbalbond van het Afrikaanse land, nadat een technische commissie stevige kritiek heeft geuit op het functioneren van de Europese keuzeheer.

/

Viervoudig Afrika Cup-winnaar Kameroen speelde onlangs met veel pijn en moeite gelijk tegen Congo, dat 95 plaatsen lager staat op de FIFA-wereldranglijst. “Het is duidelijk dat de nationale ploeg door een trainerscrisis gaat”, vertelt Jean-Paul Akono namens de technische commissie aan Reuters. “Meteen na dat duel pakte Clemente het vliegtuig terug naar Spanje”, aldus Akono.

Dat schoot de medewerkers in Kameroen in het verkeerde keelgat. “We hadden verwacht dat hij de volgende morgen een trainingssessie zou houden met de andere trainers en de spelers, om na te gaan wat er allemaal fout was gegaan. Ik ben van mening dat hij in Kameroen moet komen wonen, in plaats van de hele tijd maar vanuit Spanje te komen en vervolgens weer te vertrekken”, besluit Akono.

Bezig met laden …