Club Brugge haalt uit en gaat alleen aan kop

01 nov 2008, 21:28
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2008, 21:28
Club Brugge heeft optimaal geprofiteerd van het verlies van Standard Luik, vrijdagavond. De Bruggenaren kenden zaterdagavond in eigen huis geen genade met KV Kortrijk, dat met 4-1 huiswaarts werd gestuurd. Onderin pakte Roeselare de eerste overwinning van het seizoen door het in crisisvorm stekende KV Mechelen te verrassen (1-2).

Club Brugge – KV Kortrijk 4-1
In het Jan Breydel Stadion kwam Club Brugge opnieuw geen moment in problemen. Het kwam weliswaar binnen tien minuten op achterstand, maar zette die achterstand snel recht met prima spel en dito doelpunten. De gelijkmaker kwam op naam van Philippe Clement. De aanvoerder had kort voor zijn treffer betreden, nadat hij de geblesseerde Jeroen Simaeys was komen vervangen. Tien minuten later nam Club het heft weer in eigen handen via een benutte penalty van Ivan Leko.

Kortrijk baalde als een stekker en beperkte zich daarna vooral tot verdedigen. Doelpuntenmachine Joseph Akpala zag eerst een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel, maar kon daarna wel tot tweemaal toe juichen. Zijn treffers (’65, schot en ’83, scrimmage) klaarden het karwei voor de ploeg van Jacky Mathijssen, die nu eenzaam de leiding heeft gegrepen.

Tubeke – Racing Genk 1-3
Racing Genk stak twee falende concurrenten, Westerlo en Excelsior Moeskroen, voorbij. Marvin Ogunjimi, vorig seizoen op huurbasis nog furore makend bij RKC Waalwijk, werd de gevierde man aan de kant van De Smurfen. Zijn treffers na respectievelijk een kwartier en een uur spelen gaven Genk een comfortabele voorsprong. Middenvelder Daniel Pudil breidde de marge uiteindelijk uit tot drie.

De eretreffer van Jérémy Perbet, zeven minuten voor het laatste fluitsignaal, kwam rijkelijk laat. De Fransman, dit seizoen toch goed op dreef bij het noodlijdende Tubeke, tekende voor zijn vierde treffer van deze jaargang. Door de winst stijgt Racing Genk drie plaatsen tot plaats drie. Anderlecht kan de ploeg zondag weer passeren wanneer het weet te winnen van Germinal Beerschot.