Club Brugge kan ruime achterstand niet ongedaan maken

Bart Kruyt27 jan 2010, 21:24
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2010, 21:24

Ryan Donk noemde het wegpoetsen van een 1-4 nederlaag bij AA Gent ‘niet onmogelijk’, maar in realiteit bleek dat toch anders te zijn. Club Brugge kwam er ook in de tweede bekerontmoeting met de Buffalo's niet aan te pas en ging andermaal onderuit (1-0). Voor Club betekende het alweer de derde nederlaag op rij.

Adrie Koster weet zodoende dat er werk aan de winkel is. De Nederlander ziet lijdzaam toe hoe zijn ploeg de goede vorm is verloren en ook woensdagavond speelde de titelkandidaat geen goede wedstrijd. In de uitwedstrijd bij Gent begon Club nog wel vol goede moed, maar kansen leverde dit niet op. De thuisploeg hield simpel stand en groeide in de wedstrijd.

Uiteindelijk leidde dit vlak voor rust in de openingstreffer van Luigi Pieroni, die zijn terugkeer op de Belgische velden vierde met een rake kopbal. Het vertrouwen in een goede afloop was daarmee verdwenen bij Club, dat in de tweede helft nooit meer in de buurt van een goed resultaat kwam. Koster moet de Belgische beker daarom uit zijn hoofd zetten.