Club Brugge laat ook tegen Kortrijk punten liggen

23 aug 2009, 20:12
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2009, 20:12
Club Brugge heeft zich tegen KV Kortrijk niet hersteld van de recente nederlagen tegen KV Mechelen en Lech Poznan. De ploeg van Adrie Koster wist voor eigen publiek een 0-2 achterstand ongedaan te maken maar slaagde er desondanks niet in drie punten aan het totaal toe te voegen: 2-2. De vijfde stek op de ranglijst is een feit.

De Bruggelingen waren in de eerste twintig minuten veelal op de helft van Kortrijk te vinden maar de eerste goal viel aan de andere kant. Savaneh Ibrahim Ibou kreeg veel ruimte van Jeroen Simaeys en klopte doelman Stijn Stijnen. Na een voorzet van weer Jimmy Hempte tekende Ibou met een lob over Stijnen voor het tweede doelpunt.

Eén minuut na de 0-2 verkleinde blauw-zwart de achterstand. Karel Geraerts zette voor vanaf de achterlijn, en Joseph Akpala kopte achteruithangend binnen. Een handsbal van Karim Belhocine leidde na een uur spelen tot een strafschop. Vadis Odjidja Ofoe faalde niet vanaf elf meter: 2-2. Het was tevens het laatste doelpunt.