Club Brugge morst punten in Westerlo

22 feb 2009, 19:38
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2009, 19:38
Club Brugge en Westerlo hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. Doordat Emanuel Obiora Odita en Joseph Akpala de doelpuntenmakers waren kreeg de wedstrijd een Nigeriaans tintje: 1-1. De Bruggelingen lieten daardoor na om optimaal te profiteren van de halve misstap van RC Genk eerder dit weekeinde tegen Excelsior Moeskroen.

Het was vooral Club Brugge die probeerde te voetballen in stadion ’t Kuipje. De thuisploeg beperkte zich tot verdedigen en kreeg op slag van rust het deksel op haar neus. Akpala liet de eerste treffer van de avond op het scorebord aantekenen. Uit een hoekschop van Mohamed Dahmane tekende hij bij de eerste paal de 0-1 binnen.

Westerlo kwam in het tweede bedrijf aardig op stoom en leek in de zeventigste minuut de gelijkmaker te scoren. Odita slaagde er echter niet in om uit een vrije kopkans Brugge-doelman Stijn Stijnen te verschalken. Twee minuten later maakte hij echter zijn fout goed, door op aangeven van Lukas Zelenka alsnog de gelijkmaker binnen te schieten.

Ook in de slotfase waren er nog kansen voor de Nigeriaanse doelpuntenmakers. Aan de kant van de bezoekers had Akpala zijn tweede doelpunt van de avond kunnen scoren, maar de spits van Brugge punterde de bal over het doel. Ook Odita kreeg tien minuten voor tijd nog een enorme kopkans, maar mikte net naast. Het slotakkoord was voor Westerlo, waar invaller Bertin Tomou rakelings over het doel van Stijnen kopte.