Club Brugge nadert koploper Standard

28 okt 2007, 22:06
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2007, 22:06
Club Brugge is zondagavond ingelopen op lijstaanvoerder Standard Luik. De ploeg van Jacky Mathijssen zegevierde op bezoek bij RC Genk en was daarmee de enige ploeg uit de top-vijf die dit weekend drie punten aan het totaal toevoegde: 1-2.

In de eerste helft werd Brecht Capon door Genk-doelman Logan Bailly naar de grond gewerkt en scheidsrechter Eric Braamhaar wees naar de strafschopstip. Ivan Leko zet de bezoekers vijf minuten voor rust op voorsprong door de strafschop te benutten.

Net na de hervatting zorgde Elianiv Barda op aangeven van Alexandre Afonso voor de gelijkmaker. De thuisploeg drukte door, maar net als in de eerste helft scoorden de bezoekers onverwachts. De voorzet van Karel Geraerts was vijf minuten na de gelijkmaker een niet te missen kans voor Dusan Djokic.