Club Brugge nestelt zich door nipte zege op Mechelen vaster in subtop

Erik van Dam10 dec 2010, 21:41
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2010, 21:41

Club Brugge heeft uitstekende zaken gedaan in de Jupiler Pro League. De ploeg van Adrie Koster won met een minimaal verschil Achter de Kazerne bij KV Mechelen (0-1). Een doelpunt van Ivan Perisic bleek voldoende voor de krappe uitzege. Mechelen speelde een groot gedeelte van het treffen met een man minder door een rode kaart van Christian Benteke. Door de zege staat Club vaster op de zesde plaats en zet het de belager van Marc Brys op gepaste afstand.

KV Mechelen hoopte via de counter Club te verrassen, maar in plaats daarvan, namen de bezoekers al vroeg in de confrontatie de leiding. Een voorzet van Nabil Dirar werd tot assist gepromoveerd door Ivan Perisic, die knap binnenkopte. Hierop was David Destorme voor Malinwa dichtbij de gelijkmaker, maar Stijn Stijnen bleek een te grote sta in de weg. Het sterkere Blauwwit had de marge kunnen verdubbelen, maar na tien minuten leidde onrust na een hoekschop niet tot een treffer. Na een kwart wedstrijd spelen kregen Perisic en Joseph Akpala nog kansen op de 0-2.

Na een klein halfuur spelen kreeg Mechelen de volgende domper te verwerken. Aanvaller Benteke werd door een elleboogstoot van het veld gestuurd. Vijf minuten voor de rust kwam de thuisploeg nog wel bijna langszij, maar de kopbal van Kenny van Hoevelen raakte slechts de lat. Na een klein uur was alweder Perisic dichtbij, maar zijn poging ging rakelings naast. Club voelde de hete adem van Mechelen in de nek en hoopte snel de tweede treffer te fabriceren. Dirar en Jeroen Simaeys kregen dotten van kansen, maar zij passeerden Olivier Renard niet. Derhalve bleef het bij de treffer van Perisic.