voetbalzone

Club Brugge nog een remise verwijderd van voorronde CL

Bart Kruyt05 mei 2010, 22:35
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2010, 22:35
Advertentie

Club Brugge heeft aankomend weekend tegen AA Gent aan een gelijkspel voldoende om de derde voorronde van de Champions League te bereiken. De ploeg van Adrie Koster maakte zelf geen fout tegen Zulte Waregem en zag haar enig overgebleven concurrent in de strijd om plek twee wél een misstap begaan. Bij Sint-Truiden speelde Gent met 1-1 gelijk, waardoor Club twee punten uitliep. Kampioen Anderlecht won bij KV Kortrijk.

Club Brugge – Zulte Waregem 3-0
Club Brugge had uiteindelijk geen kind aan Zulte Waregem, dat in de eerste helft via Thomas Matton wel de grootste kans had gekregen, maar uiteindelijk bij een 2-0 achterstand ging rusten. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg fortuinlijk op voorsprong, toen Miguel Dachelet verrast werd en de bal in zijn eigen doel kopte. In de extra speeltijd van het eerste bedrijf werd de marge vervolgens verdubbeld, toen Jeroen Simaeys bij de eerste paal opdook en hij daar Sammy Bossut wist te verrassen met een rake kopbal.

Gezien de verhoudingen op het veld was de voorsprong wel verdiend te noemen en ook na de thee bleef Club de bovenliggende partij. De manschappen van Koster wilden duidelijk vaker scoren en zochten de aanval, maar Ivan Perisic toonde zich driemaal te zelfzuchtig en haalde daarmee de woede van zijn ploeggenoten op de hals. Na een knappe actie van Ryan Donk (weer in de basis) kon Dorge Kouemaha er wel 3-0 van maken, wat de beslissing betekende. In de slotfase volgde er nog een opstootje, waarbij Khaleem Halid van Zulte zijn tweede gele kaart kreeg.

Sint-Truiden – AA Gent 1-1
AA Gent profiteerde woensdagavond optimaal van een tijdelijke manmeersituatie in de uitwedstrijd bij Sint-Truiden. Ludovic Buysens moest al vroeg even naar de kant om zich te laten behandelen en juist in die fase wist Gent een beslissende voorsprong te nemen. Elimane Coulibaly vond Christophe Grondin, veelbesproken wegens zijn akkefietje op de training met Bernd Thijs, en verschalkte PSV-doelwit Simon Mignolet met een intikker.

De treffer leek lange tijd de enige van de wedstrijd te zijn, maar tien minuten voor het einde wist Sint-Truiden toch nog op gelijke hoogte te komen. Peter Delorge ging in het strafschopgebied naar de grond na een vermeende duw van Thijs, die toch weinig leek te doen. Christophe Delacour legde de bal desondanks op de stip, Tim Smolders kreeg een tweede gele kaart voor protesteren en Sebastien Siani wist wel raad met het buitenkansje. In het vervolg werd er niet meer gescoord, maar Wim Mennes van Sint-Truiden kreeg nog wel een tweede gele kaart. Beide ploegen eindigden zodoende met tien man.

KV Kortrijk – Anderlecht 1-3
Kampioen Anderlecht won bij Kortrijk en Mbark Boussoufa was weer eens de grote man bij Paars-Wit: eerst verzorgde hij met een heerlijke steekpass de assist voor de openingstreffer van Jelle van Damme en vervolgens maakte hij er zelf met een goed schot 0-2 van. Kort na rust wist Christian Benteke uit het niets nog de aansluitingstreffer te maken, maar het slotakkoord was voor Ziguy Badibanga. De jongeling kreeg een minuut later echter ook zijn tweede gele kaart.

Bezig met laden …