Club Brugge poetst achterstand weg; Boëtius ziet FC Basel winnen

Gijs Freriks05 aug 2015, 22:22
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2015, 22:22

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Champions League. Blauw-Zwart maakte de 1-2 nederlaag in Griekenland woensdagavond goed door met 3-0 te winnen van Panathinaikos. FC Basel won met 1-0 van Lech Poznán en mag zich ook bij de play-offs melden.

Club Brugge - Panathinaikos 3-0
Club, met Ruud Vormer in de basis en Stefano Denswil de hele wedstrijd op de bank, begon uitstekend, maar het spel zakte na de beginfase in. De Belgen kregen in de eerste helft twee goede kansen: Tom De Sutter kopte over en Abdoulaye Diaby kon de bal in kansrijke positie niet controleren. Na rust schudde Club Panathinaikos echter alsnog van zich af: Dion Cools kopte bij de tweede paal de 1-0 binnen en een van richting veranderd schot van Víctor Vázquez betekende de 2-0. Beide partijen kregen hierna nog enkele goede kansen; zo kopte Nikolaos Karelis tegen de lat. In de slotfase bepaalde Obbi Oulare de eindstand op 3-0.

FC Basel - Lech Poznan 1-0
Basel was door de 1-3 overwinning in Polen zo goed als zeker van de volgende ronde en stelde het thuispubliek in het St. Jakob Park niet teleur. De thuisploeg nam de verdedigende stellingen in en de bezoekers hadden voor rust het betere van het spel, maar echt gevaarlijk werden zij ook niet. Na een uur was Lech wel dicht bij de 0-1: verdediger Marek Suchy kopte een schot met gevaar voor eigen leven voor zijn eigen doel weg. Tien minuten later mikte Kasper Hämäläinen in kansrijke positie over. Lech bleef dreigen, maar liep in de blessuretijd tegen een nederlaag aan door een kopbal van Birkir Bjarnason. Jean-Paul Boëtius deed nog niet mee.