Club Brugge verliest startbewijs voorronde Champions League aan Gent

Erik van Dam08 mei 2010, 21:57
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2010, 21:57

Het seizoen in België zit er na zaterdag bijna op. AA Gent eiste op de slotdag van de play-offs de tweede plaats in de eindrangschikking op. De Buffalo’s waren in de directe confrontatie met Club Brugge, tot zaterdag de nummer twee op de ranglijst, veel te sterk en wonnen met 6-2. Dat houdt in dat niet Adrie Koster en zijn ploeg, maar AA Gent instroomt in de derde kwalificatieronde van het miljoenenbal, deze zomer. STVV en Racing Genk spelen op 13 en 16 mei om het laatste ticket voor de Europa League.

AA Gent – Club Brugge 6-2
Club Brugge liet het in de play-offs in België vooral liggen in de eerste drie wedstrijden; die eindigden immers allen in een nederlaag. Tegen Sint-Truiden (2-0) en Zulte-Waregem (3-0) werd eindelijk de sprint ingezet, maar de heropleving begon te laat. Zaterdagavond toonde AA Gent aan veel beter in de wedstrijd te zitten en dat leidde in de veertiende minuut al tot de openingsgoal van Randall Azofeifa. De Costa Ricaan verschalkte Stijn Stijnen met een schot.

Twintig minuten later vergrootte de thuisploeg de marge tot twee. Stijnen verwerkte een schot tot hoekschop, die door Azofeifa werd genomen. Mbaye Leye kopte bij de eerste paal de bal hard tegen de touwen. En amper twee minuten later sloeg Gent de tegenstander definitief knock-out: Yassine El Ghanassy krulde de bal van twintig meter in de verste hoek. Snel na rust maakte Gent het leed alleen maar erger voor Koster en zijn ploeg.

Uit een goed uitgevoerde counter zette Azofeifa weer voor en Christophe Lepoint kopte de bal in de verre hoek binnen voor een 4-0 tussenstand. Toen ging het gas er weer af; Club Brugge mocht na een uur de eretreffer aantekenen middels een goed, hard schot van Ivan Perisic. Nadat Adnan Custovic de 5-1 maakte met een fraaie treffer via de onderkant van de lat, verkleinde Dorge Kouemaha de stand met een heerlijk hakje weer tot 5-2. Het slotakkoord werd een minuut voor tijd verzorgd door Bernd Thijs.

Anderlecht – STVV 2-1
Kampioen Anderlecht speelde een duel om des keizers baard tegen STVV. De afsluitende competitiewedstrijd werd echter wel ‘gewoon’ met een 2-1 zege afgesloten. Jelle Van Damme opende na een kwartier voetballen de score voor Paarswit. Matías Suarez vergrootte de voordelige stand tot twee door een kwartier na rust te scoren. Twintig minuten voor het einde schoot Mario Cantaluppi zijn team naar een 2-1 eindstand vanaf de strafschopstip. Tien minuten later werd de Zwitserse verdediger met direct rood van het veld gestuurd. STVV beëindigt het seizoen op de vierde plaats en mag met Racing Genk uitmaken wie zich direct plaatst voor een plaats in het hoofdtoernooi van de Europa League.

Zulte-Waregem – KV Kortrijk 1-2
In een wedstrijd die over niets anders ging dan de vijfde plaats in de eindstand, die nergens recht op geeft, trok Kortrijk aan het langste eind. Davy De Beule opende de score na elf minuten en maakte op slag van rust zijn tweede van de avond. Tussentijds had Kevin Roelandts de stand nog even gelijk getrokken. Kortrijk besluit het seizoen op plaats vijf en Zulte-Waregem finisht daar één plaats achter.