voetbalzone

Club Brugge verslaat Sint-Truiden en nestelt zich op tweede stek

Daniel Cabot Kerkdijk02 mei 2010, 20:23
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2010, 20:23
Advertentie

Club Brugge heeft zondagavond in het Jan Breydelstadion de laatste wedstrijd van de achtste speeldag van Play-off I gewonnen. De West-Vlamingen klopten Sint-Truiden met 2-0 en nemen zo de tweede plaats over van AA Gent, dat niet verder was gekomen dan een gelijkspel tegen KV Kortrijk. Voor Club Brugge waren het de eerste punten na een reeks van drie nederlagen op rij.

De ploeg van Adrie Koster begon ongeïnspireerd en zonder zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Pas na twintig minuten ontstond de eerste mogelijkheid. Roland Vargas kopte de bal uit een voorzet van Ryan Donk naast. Tien minuten later was het wel raak. Vadis Odjidja lanceerde Dorge Kouemaha en de Kameroener plaatste de bal uiterst bekeken over de ver uitgekomen Simon Mignolet in het doel.

Het begin van de tweede helft beloofde niet veel beterschap. De Bruggelingen hadden wel meer balbezit, maar daar was ook alles mee gezegd. Pas halverwege het tweede bedrijf kwam het duel op gang. Eerst nam Ivan Perisic een voorzet van Donk in één keer op de slof. Zijn inzet ging naast. Bij de daaropvolgende tegenstoot van hehet bezoek plaatste Jonathan Wilmet het leer op de lat. Invaller Joseph Akpala strafte met een intikkertje van dichtbij een foutje in de bezoekende defensie af.

Bezig met laden …