voetbalzone

Club uit 'homohoofdstad' Engeland maant FA tot actie tegen homofobie

Erik van Dam01 nov 2011, 12:37
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2011, 12:37
Advertentie

Brighton & Hove wordt in Engeland beschouwd als de homohoofdstad van het land. De plaats werd al eens uitgeroepen tot meest homovriendelijke locatie en kent ook de meeste geregistreerde partnerschappen tussen gelijke seksen. De club uit de stad, Brighton & Hove Albion, heeft daardoor ook een wat 'roze' imago gekregen. De Championship-vereniging is tot haar spijt echter ook geregeld doelwit van spreekkoren van tegenstanders.

Dat moet nu gaan veranderen, zo vindt Albion. De nummer tien van de Engelse eerste divisie is bezig de Engelse bond (FA) ervan te overtuigen harder op te treden tegen de 'homofobie' die bij het publiek van sommige tegenstanders lijkt te leven. John Hewitt, voorzitter van de supportersvereniging van Brighton & Hove Albion, vindt dat de grenzen te vaak overschreden worden.

“We krijgen het overal waar we komen op ons dak. De regels stellen dat je geen homofoob gedrag mag vertonen. Er is altijd een zekere spanning tussen groepen supporters, maar wanneer dat te ver gaat is het niet acceptabel meer. De FA doet er niet genoeg aan”, beklaagt Hewitt zich in de Daily Telegraph. De FA scherpte de regels omtrent homofobe spreekkoren vier jaar geleden al eens aan; sindsdien mogen fans die zich verlagen tot dergelijke praktijken uit het stadion gezet worden of zelfs gearresteerd. In de praktijk komt dat echter maar weinig voor, concludeert Hewitt.

Bezig met laden …