voetbalzone

Clubicoon adviseert Suárez transfer: ‘Luis moet aan eigen carrière denken’

Peter Nusselder20 jun 2013, 09:15
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2013, 09:15
Advertentie

Liverpool doet er alles aan om Luis Suárez deze zomer op Anfield te houden, maar voormalig ploeggenoot Jamie Carragher adviseert de Uruguayaanse aanvaller om zich niet te laten tegenhouden als hij serieus van plan is om te verkassen. De gestopte verdediger is van mening dat Suárez zich niet al te veel moet laten leiden door de steun die hij de afgelopen periode heeft gehad van de club.

/

“Hij kan niet bij Liverpool blijven omdat ze in bepaalde situaties achter hem zijn blijven staan. Het was terecht dat ze dat deden, want hij is hun speler, maar als hij niet zo goed was hadden ze hem verkocht. Zijn ze ten opzichte van een speler loyaal als ze hem verkopen?”, vraagt de clubicoon van Liverpool zich hardop af in gesprek met Sky Sports. “Loyaliteit wordt in de voetbalwereld een beetje overgewaardeerd.”

Carra hoopt dan ook dat Suárez niet al te veel rekening houdt met belangen die niet de zijne zijn. “Het komt erop neer dat Liverpool loyaal is aan Luis omdat hij zo’n goede voetballer is. Hij moet aan zijn eigen carrière denken en aan wat hij wil bereiken. Suárez speelt voor een team dat als zevende is geëindigd in de Premier League, terwijl hij een van de beste spelers ter wereld is.”

Carragher zou het naïef vinden als de club niet verwacht dat clubs zich melden voor de voormalig Ajacied, en krijgt zijn gelijk vanuit Italië. Rafael Benítez, ex-trainer van the Reds, wil Suárez naar Napoli halen. De Spaanse oefenmeester vreest topscorer Edinson Cavani kwijt te raken en ziet in diens landgenoot een ideale opvolger, melden diverse Engelse media donderdag.

Bezig met laden …