Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubicoon geeft PSV advies voor transferzomer: ‘Ik zou met hem niet doorgaan’

Laatste update:

Kees Ploegsma senior denkt dat het huidige succes van PSV voornamelijk te danken is aan de uitstekende zomerse transferperiode die de Eindhovenaren hebben gekend. Dat laat het clubicoon weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Daarbij stelt hij dat het van cruciaal belang is dat er snel duidelijkheid komt rondom de selectievorming voor komend seizoen.

Technisch directeur Earnest Stewart kreeg het vorige zomer voor elkaar om enkele grote namen naar Eindhoven te halen. “Daarom is dit zo’n goed seizoen geworden”, doelt de voormalig manager van PSV op de afgelopen transferzomer. “Dat spelers als Jerdy Schouten, Sergiño Dest en Malik Tillman vorig jaar naar Eindhoven zijn gekomen, was cruciaal.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ploegsma vindt dat er met het oog op volgend seizoen zo snel mogelijk duidelijkheid moet komen over de selectie. “De meeste spelers zitten nog niet aan het einde van hun periode in het Philips Stadion, naar mijn idee. PSV zal dus een behoorlijk aantal contracten moeten verlengen en ook snel, om vroeg duidelijkheid te hebben.”

Daarbij voorziet hij een zomer vol uitdagingen, waarin PSV rekening zal moeten houden met het vertrek van enkele spelers. “Je moet ook niet dramatisch doen als een of twee spelers voor een topbedrag weggaan. Dat zag je vorig jaar aan Xavi Simons en bij ons zag je het in 1987 toen Ruud Gullit vertrok. Daarna hadden we het beste seizoen ooit.”

Toch hoopt Ploegsma dat de ploeg grotendeels bij elkaar gehouden kan worden. “Het is een mooie groep, maar ik zou met André Ramalho bijvoorbeeld niet doorgaan. Spelers kunnen goed zijn voor de groep, dat is mooi meegenomen. Maar de basis is het voetbal. Op zijn positie moet je doorselecteren”, oordeelt Ploegsma.

Waar PSV op zeer korte termijn het kampioenschap binnen kan halen, zijn de problemen bij Ajax, mede door de dramatisch verlopen transferzomer, erg groot. Ploegsma denkt dan ook dat ze in Amsterdam nog wel even de tijd nodig zullen hebben om daar weer bovenop te komen.

“Ajax? Garanties heb je niet, maar je zou zeggen dat ze daar nog wel een seizoen nodig hebben om alle problemen op te lossen en weg te houden bij het veld”, besluit Ploegsma.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Als Noa Lang en Saibari volgend seizoen fit zijn, hebben we eigenlijk alleen een vervanger voor Ramalho nodig.

Verder hebben we goede vervangers nodig voor wellicht vertrekkende spelers als Veerman en Bakayoko.

Belangrijk is om Dest en Tilman vast te leggen en dan komt het aankomende transferperiode helemaal goed.

20 april 2024 om 11:10

Ik zou sowieso nog wel een extra vleugelspeler aantrekken ook al mocht Bakayoko niet vertrekken. Je ziet dat PSV erg krap zit nu Lang geblesseerd is en Vertessen ook deze winter is vertrokken

20 april 2024 om 11:24

Dest en Tillman zijn denk ik echt niet haalbaar voor volgend seizoen. Bayern gaat aftikken en Dest kan veel meer verdienen en in een grotere competitie spelen.

Pepi is twijfelachtig, verder hebben we natuurlijk een cvm nodig Bosz in Land een vervanger ziet indien nodig voor schouten.


Briljant inzicht natuurlijk; Ramalho niet goed genoeg vinden. Dat vonden velen 2 seizoenen geleden al en ondanks dat hij bleef is het een seizoen geworden met prachtige wedstrijden, ook al stond Ramalho er in.

In die zin heeft Bosz laten zien dat er veel mogelijk is, wanneer je met zijn allen gelooft in een speelstijl en dat ook probeert uit te voeren. Naast Ramalho zijn zo ook Teze en bv Til belangrijker geworden dan afgelopen jaren.

Nee Ramalho, hij is niet goed genoeg om door te groeien, maar in het overgrote deel van de wedstrijden was hij prima. Laatste duels zelfs goed in passing tussen de linies door. Tegenstanders laten hem tegenwoordig opbouwen en dan komt ie plots met een prachtige pass

Eigenlijk zou hij van mij mogen blijven, als stand in. Lijkt me een goede gast en neemt denk ik wel nodige ervaring en professionaliteit mee.

20 april 2024 om 12:18

Probleem met Ramalho is, is dat hij best een hoop geld verdient. Het is inderdaad een prima backup speler, alleen is hij het salaris dat hij nu verdient niet waard. Ik denk niet dat hij zo veel wil inleveren dat hij gaat verdienen wat hij waard is.

20 april 2024 om 12:23

Er zijn clubs in de eredivisie die zijn kwaliteiten goed genoeg zouden vinden voor de basis. Als hijzelf en psv overeen kunnen komen met een salaris dat hoort bij een hele goede bankzitter bij PSV dan is dat in orde wat mij betreft

Ik ben ook wel benieuwd wat er deze zomer gaat gebeuren met de spitspositie. Pepi gaat niet nog een jaar op de bank plaatsnemen, maar Luuk is dan weer enorm belangrijk voor de ploeg. Wel is Luuk 33, dus het is de vraag hoeveel wedstrijden hij volgend seizoen nog aankan en/of hij zich ook kan schikken in een rol als wisselspeler wanneer de tijd hiervoor zich aandient. Ik zie ze daarom eerlijk gezegd niet allebei volgend seizoen bij PSV omdat Pepi wil spelen en Luuk te belangrijk is voor het elftal

20 april 2024 om 14:22

Dit is Luuks standbeeldjaar. Om het zo maar even te noemen. Hall of Fame jaar. Na al die donkere tijden leidt hij ons als captain eindelijk weer naar de schaal. En we hopen op topscorer plus Eredivisie MVP . Als hij dat allemaal bereikt, heeft hij echt iets neergezet en mag hij zich met recht een PSV legende noemen. Hij heeft nu een status aparte, maar dat hoeft volgend seizoen niet per se zo te zijn.

De missie is volbracht. Luuk voelt zijn lichaam en begint familietijd steeds belangrijker te vinden. Hij ging al een beetje de laatste fase van zijn carrière in, maar heeft nog één keer bruut gepiekt. Met een goed verhaal kunnen we misschien Pepi en Luuk toch allebei behouden. Volgend seizoen gefaseerd van Pepi de eerste spits maken. Als Luuk wil weet ik zeker dat hij ook na zijn actieve carrière bij PSV terecht kan. Zo'n traject kan ook heel aanlokkelijk zijn.

Hopelijk kunnen we zo'n soort scenario voor elkaar boksen, want het liefst hou ik ze allebei. Ik vind Ricardo ook een echte PSV spits namelijk, met doorgroeimogelijkheden en topscorerspotentieel. Maar dan moet hij wel gaan spelen.

Wordt inderdaad een interessante transferzomer. Bakayoko lijkt onhoudbaar. Als je daar echt 50/60 miljoen voor kan krijgen moet je hem altijd verkopen. Dan een goede vleugel erbij halen en in de verdediging gaan investeren. Het kan zomaar zijn dat je deze zomer je hele basis verdediging (teze, Ramalho, Bascagli, Dest) kwijt raakt. Veerman lijkt ook onhoudbaar. Zelf hoop ik dat Saibari de vervanger van Veerman wordt. Ander type speler, maar gewoon op zijn best als 8. Dan hoop ik dat Tycho Land de vervanger van Saibari wordt (vaste wissel). Verder een extra vleugelspits voor rechtsbuiten. Op linksbuiten heben we Lang (ook al is die blessuregevoelig), maar kan ook een Babadi spelen. Als het Ernie lukt om Tillman in Eindhoven te houden dan zou dat helemaal top zijn. Kan op 10. Kan op linksbuiten. Hele goede voetballer.

Qua verdediging weet ik niet zo goed wat ze kunnen halen. Zou kijken of je zo'n Bella-Kotchap kunt overnemen. Die jongen heeft nu een belabberd seizoen door zijn blessure, maar stond er goed op bij veel grote Europese clubs. Mocht Southampton niet promoveren dan kan dit nog wel eens een speler zijn die je voor een aardig prijsje kunt opppikken.

20 april 2024 om 11:26

Psv verkoopt m ook wel voor 35 miljoen denk ik. Als Baka weg wil en er komt geen hoger bod, kun je m echt niet houden

20 april 2024 om 11:43

Natuurlijk kun je hem wel houden. Heeft een doorlopend contract en PSV hoeft niet te verkopen. Als de juiste prijs niet geboden wordt. Gewoon nog een jaar houden.

20 april 2024 om 12:26

Baka is psv trouw gebleven en ze gaan m denk ik een transfer gunnen, wanneer hij naar een droom club wil, ook als er geen 50 miljoen op tafel komt.

Onze Stewart moet weer aardig aan de bak deze zomer; nieuwe RB (wellicht 2 als Teze besluit om weg tegaan), 2 nieuwe LB's (of 1 als Dest wonder boven wonder blijft), 2 cm's, want ik verwacht ook dat veerman weg gaat. En een extra buitenspeler (liefst een multifunctionele die zowel links als rechtsbuiten kan presteren. En als we wat geld over hebben 1 of 2 goede cv's. Dan zijn we wel weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Ramalho en Til vervangen en dan ben je al een heel eind. Lozano en Bakayoko zie ook wel weggaan.

Het schijnt dat Nacho Gonzales bij Real gaat vertrekken. Kans is klein, maar niet geschoten is altijd mis, dus Ernest, bel hem en vraag of hij niet met PSV nog 2 jaar CL wil voetballen.

Voor Ramalho moet er absoluut een vervanger komen, dat had bij aanvang van dit seizoen al prioriteit nummer 1 moeten zijn. Aan de andere kant, mits Ramalho daar zelf vrede mee heeft, heb je aan Ramalho wel een prima invaller. Het is ook even de vraag of Luuk komend seizoen weer onze vaste spits wordt of dat Pepi meer gaat spelen, ik zou Pepi best wat vaker in actie willen zien. Verder verwacht ik eigenlijk best veel mutaties, Veerman, Boscagli, Teze, Lozano, Dest, Ramalho en Tillman zijn allemaal spelers die je komend seizoen zomaar eens kwijt kunt raken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren