voetbalzone

Clubicoon snapt Bayern niet: 'Het past niet binnen de filosofie van Guardiola'

Matthijs van Laar10 aug 2015, 13:20
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2015, 13:20
Advertentie
voetbalzone

Arturo Vidal wordt geloofd om zijn ‘specifieke kwaliteiten’, die binnen het Bayern München van Josep Guardiola nog niet aanwezig waren. Oliver Kahn vraagt zich juist af of de komst van de Chileen wel zo noodzakelijk was. De ijzervreter op het middenvelder past volgens de oud-doelman van der Rekordmeister niet in de filosofie van de coach.

De aanwinst van zo’n 37 miljoen euro voegt volgens Kahn agressiviteit en een speciale mentaliteit toe aan het team, maar daar blijft het ook bij. Guardiola wil zijn elftallen altijd ‘mooi’ en verzorgd voetbal laten spelen en Vidal past in de ogen van de voormalig international niet in dat plaatje. “In dat licht bezien snap ik zijn komst niet”, zegt Kahn.

Vidal maakte vorige week zijn debuut voor Bayern in het Supercup-duel met VfL Wolfsburg, dat na strafschoppen verloren ging. Afgelopen weekend was de van Juventus overgenomen middenvelder trefzeker in het bekerduel met Nöttingen (3-1 winst). Tussen 2007 en 2011 was Il Guerriero (de Strijder) al in Duitsland actief bij Bayer Leverkusen.

Bezig met laden …