voetbalzone

Clubicoon waarschuwt Real Madrid voor ‘aartsvijand’ Juventus

Thijs Post05 nov 2013, 15:24
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2013, 15:24
Advertentie

Real Madrid neemt het dinsdagavond in Turijn op tegen Juventus. Op voorhand lijkt dat geen makkelijke wedstrijd te worden, want Juventus is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis. Van de zeven officiële wedstrijden won het er zes en Galatasaray speelde in het kader van de Champions League gelijk (2-2). Real-clubicoon Raúl zegt dan ook dat de Koninklijke alles uit de kast moet halen.

/

“Real moet spelen zoals ze het laatste halfuur tegen Barcelona hebben gedaan”, doelt Raúl op de met 2-1 verloren krachtmeting van tien dagen geleden. “Op dat moment lieten ze karakter zien en hebben ze het de grote rivaal in de competitie erg lastig gemaakt.” Raúl, die tussen 1994 en 2010 bij Real Madrid speelde, heeft in het verleden regelmatig tegenover Juventus gestaan.

“Zij waren onze aartsvijand”, zegt Raúl over de rivaliteit tussen beide topclubs. “In 1995/96 schakelden zij ons uit in de kwartfinale, maar twee jaar later versloegen we ze in de finale.” Volgens Raúl heeft Juventus niet meer spelers van het kaliber Pavel Nedved of Alessandro Del Piero. “Maar met geweldige spelers als Carlos Tévez kunnen ze nog altijd voor een verrassing zorgen.”

Bezig met laden …