voetbalzone

Clublegende Monchi verlaat Sevilla voor ‘kolossale club’ in de Premier League

Jonathan van Haaster17 jun 2023, 17:50
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 17:50
Advertentie

Ramón Rodríguez Verdejo, kortweg Monchi, wordt de nieuwe technisch directeur van Aston Villa. Dat maakt de club uit Birmingham bekend via de officiële kanalen. De Spanjaard komt over van Sevilla, waar hij grote successen beleefde. De 54-jarige bestuurder treedt per 1 juli officieel in dienst bij zijn nieuwe werkgever.

In de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur kwam Villa in eerste instantie niet uit in Sevilla, maar Barcelona. De directeur profvoetbal bij de plaatselijke FC, Mateu Alemany, maakte begin mei bekend te zullen vertrekken bij de Catalaanse topclub. Villa overtuigde Alemany van het sportieve project, maar de bestuurder bedacht zich volledig. Amper drie weken na de aankondiging van zijn vertrek maakte hij bekend tóch te blijven bij Barcelona. Villa schakelde door naar Monchi, die wél definitief aan de slag gaat bij the Villans. Bij zijn nieuwe club gaat hij nauw samenwerken met voorzitter Nassef Sawiris en mede-eigenaar Wes Edens.

"Ik ben erg blij om aan de slag te gaan bij Aston Villa", laat Monchi weten. "Een geweldig project dat streeft naar excellentie vanaf het Onder 9-team tot het hoogste elftal. Ik deel de visie van meneer Sawiris en meneer Edens. Ik kijk er ook erg naar uit om weer samen te werken met Unai Emery, een van de beste managers in het voetbal. Na vele jaren genoten te hebben met Sevilla en het winnen van meerdere Europese trofeeën met mijn club, kijk ik er ernaar uit om te bouwen op de recente successen bij Villa. Ik wil ervoor zorgen dat deze kolossale club blijft groeien en verbeteren." Emery werkte tussen januari 2013 en juni 2016 met Monchi samen bij Sevilla. Villa eindigde afgelopen seizoen zevende en plaatste zich zodoende voor de Conference League.

Johan Lange, die de rol van technisch directeur bekleedt voor Monchi officieel in dienst treedt, blijft aan de club verbonden. De Deen wordt verantwoordelijk voor het technische gedeelte omtrent de jeugdopleiding van de club. Monchi kan met recht een clublegende van Sevilla genoemd worden. De oud-doelman speelde zijn hele carrière voor de Andalusiërs, waarna hij in 2000 sportief directeur werd. In die rol was hij medeverantwoordelijk voor het kneden van het team dat in het seizoen 2005/05 voor het eerst de UEFA Cup won. Tot 2017 won hij de UEFA Cup/Europa League nog eens viermaal. In 2017 stapte hij over naar AS Roma, maar een groot succes werd zijn Romeinse avontuur niet. In 2019 keerde hij terug bij Sevilla. Sindsdien won de club nog eens tweemaal de Europa League.

Bezig met laden …