voetbalzone

Clubleiding Bolton maakt fans gelukkig en ontslaat Megson

Bart Kruyt30 dec 2009, 11:25
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2009, 11:25
Advertentie

De supporters van Bolton Wanderers hebben hun zin gekregen: Gary Megson is ontslagen. De coach van de kwakkelende club wordt door de clubleiding verantwoordelijk gehouden voor de magere prestaties en kreeg woensdag te horen dat hij in het nieuwe kalenderjaar niet meer hoeft terug te komen. Assistent-manager Chris Evans neemt voorlopig de honneurs waar als interim-trainer.

/

Bolton verspeelde dinsdagavond een 2-0 voorsprong in het thuisduel met Hull City. Het bleek niet alleen voor de clubleiding, maar ook voor de supporters de welbekende druppel te zijn. Volgens de fans had de trainer nooit Ivan Klasnic moeten wisselen en Megson werd na het duel dan ook hartstochtelijk uitgefloten. De hoofdrolspeler zelf reageerde na afloop fel.

“Het is moeilijk voor mijn spelers om te presteren in de sfeer die er in ons stadion hangt”, waren de harde woorden van Megson. “Net als tegen Burnley en West Ham United deed ik precies hetzelfde en toen pakte het wel goed uit. Nu gaat het een keer mis en zijn ze meteen woedend.” Bolton staat in de Premier League achttiende met achttien punten; vorig seizoen eindigde de ploeg nog als dertiende. Megson stond sinds oktober 2007 aan het roer bij Bolton.

Bezig met laden …