voetbalzone

Clubleiding gesteund: ‘Xavi Simons had zonder clausule nooit bij PSV gespeeld’

Bart DHanis18 jul 2023, 09:44
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 09:44
Advertentie

Het vertrek van Xavi Simons naar Paris Saint-Germain is bij veel supporters in het verkeerde keelgat geschoten. Op social media wordt het pas negentienjarige toptalent door sommige PSV-fans verguisd en verstoten. Rob Bogaarts, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, wil daar niets van weten en is juist blij dat hij Simons in Eindhoven heeft mogen bewonderen, zo vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

“Het is pijnlijk dat Nederland niet zoveel voorstelt op het internationale podium”, begint Bogaarts zijn betoog. “We moeten daarom vooral koesteren dat zo’n exceptioneel talent een jaar lang in ons stadion te zien was. PSV moet elk jaar één of twee van zulke smaakmakers naar Eindhoven halen.” Bogaarts hoopt dan ook dat Noa Lang, die eerder deze zomer voor vijftien miljoen overkwam van Club Brugge, dit seizoen Simons wat dat betreft kan vervangen.

Ook in de kritiek op de clubleiding van PSV kan de voorzitter van de supportersvereniging zich niet vinden. PSV liet een clausule opnemen in het contract van Simons, waardoor hij in 2023 voor vier miljoen euro terug kon worden gehaald door PSG. De Franse grootmacht heeft die clausule gelicht, waardoor Simons komend seizoen niet meer in het Philips Stadion te zien zal zijn. “Ik weet zeker dat hij zonder die clausule in zijn contract nooit bij PSV had gespeeld.”

Simons verliet zondag het trainingskamp van PSV om zijn terugkeer bij de Franse kampioen af te ronden. De aanvaller annex middenvelder had de mogelijkheid om zijn carrière onder goede voorwaarden voort te zetten in Eindhoven, maar geeft dus de voorkeur aan een toekomst elders. Hoogstwaarschijnlijk wordt de Oranje-international doorverhuurd aan RB Leipzig, waar hij zich in de Bundesliga en de Champions League mag etaleren.

Bezig met laden …