voetbalzone

Clubloze Lugano geeft Ajax zondag uitsluitsel

11 aug 2009, 10:15
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2009, 10:15
Advertentie
Diego Lugano keert aanstaande zondag terug naar Europa om een contract te tekenen bij een nieuwe werkgever. De Uruguayaanse verdediger, die de voorbije drie seizoenen de kleuren verdedigde van het Turkse Fenerbahçe, staat onder meer in de belangstelling van Ajax. Ook Fiorentina en Lazio zijn in de race voor de international.



“Ik keer zondag terug naar Europa om een contract te tekenen bij mijn nieuwe club”, zei Lugano maandag tegenover Radio Globo. “Alles is rond. We wachten alleen nog op het in orde maken van het papierwerk. Het lag altijd al in mijn planning om voor langere tijd in Europa te blijven voetballen.”

Omdat zijn contract in Turkije na vorig seizoen ten einde liep, is de 28-jarige stopper nu vrij om te gaan en te staan waar hij maar wil. Zeker is nu dat zijn toekomst niet zal liggen in Brazilië, waar zijn voormalige werkgever São Paulo interesse toonde. Fenerbahçe wil de Zuid-Amerikaan graag behouden, maar lijkt hem definitief te moeten laten gaan.

Volgens media in Uruguay en Italië is Lazio de voornaamste kandidaat om de 35-voudig international in te lijven. Lugano speelde de afgelopen drie seizoenen 72 competitieduels voor Fenerbahçe, waarin hij aantoonde eveneens een neusje voor de goal te hebben. Hij scoorde in de Turkse liga elf keer.
Bezig met laden …