voetbalzone

‘Clubloze Mario Götze (28) staat voor zeer verrassende transfer’

Rian Rosendaal10 aug 2020, 08:53
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2020, 08:53
Advertentie

Het FC Cincinnati van trainer Jaap Stam is bezig met een behoorlijk grote stunt op transfergebied. Diverse Amerikaanse media melden namelijk dat de club uit de Major League Soccer Mario Götze wil binnenhalen. De Duitse middenvelder zou zelfs al in de Verenigde Staten zijn gearriveerd voor de medische keuring en om de deal rond te maken, al wordt dat ook weer ontkend door sommige journalisten op Twitter.

De clubloze Götze kan bij FC Cincinnati een meerjarig contract tekenen met een jaarsalaris van naar verluidt 3,8 miljoen euro, wat aangeeft dat de Amerikaanse interesse serieus is. De inmiddels 28-jarige kan met een transfervrije status de overstap maken naar de club van Stam. De wereldkampioen van 2014 verliet Borussia Dortmund eerder deze zomer en zit sindsdien zonder werkgever.

Götze speelde verdeeld over twee periodes voor Dortmund. Tussendoor maakte hij de overstap richting Bayern München, maar het avontuur in Zuid-Duitsland bleek geen succes te zijn. Afgelopen seizoen kwam Götze steeds minder vaak aan spelen toe bij BVB, waarop de clubleiding besloot om de samenwerking met de spelmaker geen vervolg te geven. Een transfer richting een andere Europese topclub bleef vervolgens uit.

Mocht Götze daadwerkelijk bij FC Cincinnati tekenen, dan krijgt hij met verschillende Nederlanders te maken. Naast Stam staan Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff onder contract aldaar. Daarnaast maakte Haris Medunjanin, met een verleden bij onder meer AZ en Sparta Rotterdam, onlangs de overstap naar the Orange and Blue.