voetbalzone

Clubloze Zijler duikt op bij nummer één na laatst van Franse Ligue 2

Daniel Cabot Kerkdijk03 jan 2011, 09:41
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2011, 09:41
Advertentie

Sergio Zijler gaat wellicht in Frankrijk aan de slag. De clubloze aanvaller loopt sinds zondag stage bij FC Metz, de nummer één na laatst van de Ligue 2. Mocht de 23-jarige Zijler de stage succesvol afronden, dan ligt een contract voor hem in het noordoosten in Frankrijk in het verschiet.

Zijler is een product uit de jeugdopleiding van Ajax. In Amsterdam wist hij het echter nooit tot de hoofdmacht te schoppen en zodoende kwam hij in 2006 bij FC Twente terecht. Daar kwam hij duidelijk meer in de plannen voor, al was ook daar een basisplek niet voor hem weggelegd. In twee jaar tijd in Enschede kwam Zijler tot dertien wedstrijden, waarin hij twee keer doel trof.

Vervolgens trok de flankaanvaller naar Tilburg. Bij Willem II kwam hij in het eerste half jaar niet verder dan een aantal invalbeurten. Uiteindelijk kwam hij tot 65 duels voor de Tilburgers en koos hij daarna aan het eind van afgelopen seizoen naar eigen zeggen zelf voor een transfervrij vertrek. Zijn tijdelijke aanwezigheid bij Polonia Warschau en FC Zwolle leverde geen contract op.

Bezig met laden …