voetbalzone

Clubpsycholoog Almere weer aan het werk: ‘Verhaal Is eigen leven gaan leiden’

Jordi Tomasowa25 okt 2023, 12:07
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

Annemieke Zijerveld hervat woensdag haar werkzaamheden bij Almere City. Vorige week deed de clubpsycholoog nog een stap terug bij de promovendus, na een veelbesproken interview bij de Perstribune op Radio 1, waarin ze stevige kritiek uitte op de inmiddels ontslagen Ajax-trainer Maurice Steijn en zijn staf.

John Bes, de algemeen directeur van Almere City, vertelt in de podcast van Omroep Flevoland dat Zijerveld weer aan het werk is bij Almere. “Het is voor een groot deel een eigen leven gaan leiden. Van non-actief was nul sprake, ze heeft ook nooit haar functie neergelegd, maar gewoon een paar dagen thuisgewerkt.”

“Annemieke is voor ons ontzettend belangrijk”, vervolgt Bes. “Dat we niet achter haar uitspraken stonden, geeft niet aan dat we niet achter haar staan.” Almere-trainer Alex Pastoor liet vorige week vrijdag tegenover Omroep Flevoland weten dat Zijerveld even een stap terug zou doen.

Zijerveld vertelde in het radioprogramma de Perstribune zich te hebben geërgerd aan de manier waarop de technische staf zich bij Ajax op de bank gedraagt. "Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Ik zie heel zwak leiderschap. Dat gedrag stoort mij het meeste.”

Almere City nam vervolgens direct afstand van haar uitspraken. De Eredivisionist was niet blij met de woorden van Zijerveld en zei dat ze deze heeft gedaan vanuit haar expertise als zelfstandig klinisch psycholoog en niet namens de club.

Ook haar band met assistent-trainer Hedwiges Maduro van Ajax, vorig jaar nog werkzaam bij Almere City, leverde Zijerveld kritiek op. De clubpsycholoog vertelde over het contact dat ze nu nog heeft met Maduro en wat de twee bespreken.

Rafael van der Vaart vindt dat Maduro een dolk in de rug heeft gestoken bij Steijn, zo liet de analyticus weten tijdens de uitzending van Rondo. Van der Vaart weet zeker dat de tijdelijke opvolger van de ontslagen Steijn informatie heeft doorgespeeld aan Zijerveld. Maduro zelf nam onlangs overigens afstand van haar uitspraken.

Bezig met laden …