voetbalzone

‘Clubs hadden belangstelling, maar het was mijn intentie bij Ajax te blijven’

Erik van Dam08 feb 2014, 06:45
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2014, 06:45
Advertentie

Kolbeinn Sigthórsson schoot Ajax donderdagavond te hulp tegen FC Groningen. Als invaller kopte hij zijn team naar een 2-1 zege op de noorderlingen, waardoor Ajax de beste papieren hield in de top van de Eredivisie. Sigthórsson hoopt dat zijn succesvolle invalbeurt een voorbode zal zijn van een goede reeks wedstrijden richting het seizoensslot. De 23-jarige aanvaller wil daarin belangrijk zijn.

voetbalzone

Sigthórsson maakte tegen FC Groningen zijn achtste competitiedoelpunt voor Ajax dit seizoen: een verbetering van zijn persoonlijk record. De IJslander denkt dat het alleen maar beter zal gaan, de komende maanden. In De Telegraaf zegt hij dat zowel het team als hijzelf ieder seizoen groeit en dat iedereen daar hard voor moet blijven werken: het gaat niet vanzelf, benadrukt Sigthórsson.

Hij koos er in januari bewust voor niet weg te gaan bij Ajax. Queens Park Rangers, Fulham en Rubin Kazan zaten volgens de ochtendkrant achter de aanvaller aan. “Meerdere clubs toonden afgelopen transferperiode concrete belangstelling, maar het was mijn intentie om bij Ajax te blijven. We hebben weer een grote kans om kampioen te worden, dus zie ik geen reden om nu weg te gaan. Ik wil belangrijk zijn met mijn goals en het team helpen.”

Bezig met laden …