voetbalzone

Clubs uit Engeland en Italië concreet voor uitstekend presterende Joël Piroe

Jonathan van Haaster28 jun 2023, 15:42
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 15:42
Advertentie

Joël Piroe staat in de concrete belangstelling van Leicester City, zo weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad te melden in navolging van The Telegraph. De 23-jarige aanvaller ligt nog tot medio 2024 vast bij Swansea City, waardoor de club hem deze zomer moet verkopen om nog een substantieel bedrag aan hem over te houden. Volgens Elfrink bedraagt het uitgebrachte bod van Leicester tussen de vijf en tien miljoen euro. Naast Leicester geniet Piroe ook concrete interesse van Salernitana, de nummer vijftien van het afgelopen seizoen in de Serie A.

Leicester degradeerde het afgelopen seizoen op de laatste speeldag uit de Premier League. Een hard gelag voor the Foxes, die in 2016 nog vriend en vijand verrasten door kampioen van Engeland te worden. Nu degradatie een feit is, oriënteert de club zich op versterkingen in een poging zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. Een van de versterkingen moet Piroe worden. De spits uit Wijchen kende het afgelopen seizoen bij Swansea in de Championship een uitstekend seizoen door in 43 competitiewedstrijden 19 keer het net te vinden. Daarnaast was hij ook goed voor twee assists. In totaal was hij tot op heden in 92 duels voor de club goed voor 44 treffers en 8 assists.

The Telegraph wist eerder al te melden dat de goaltjesdief op het verlanglijstje staat bij Leicester. Samen met Harry Winks (Tottenham Hotspur), Conor Coady (Wolverhampton Wanderers) en Zack Steffen (Manchester City) zou Piroe het nieuwe Leicester vorm moeten geven. Medio mei liet Piroe tegenover het Eindhovens Dagblad weten dat de interesse van andere clubs hem streelt. "Of ik nog een jaar in Swansea blijf? Er wordt veel gespeculeerd, maar het is afwachten of er iets concreets gebeurt. Dat clubs interesse hebben, is mooi om te horen. Ik kijk vooral waar ik veel kan spelen en als voetballer stappen kan blijven zetten."

Piroe, die naast de Nederlandse ook over de Surinaamse nationaliteit beschikt, begon zijn carrière in de jeugd van NEC. Na één seizoen in de jeugdopleiding van Feyenoord te hebben gespeeld, trok hij in 2015 naar PSV. Op de Herdgang kwam Piroe in de spits terecht bij de Onder 17, waarna hij via de Onder 19 bij Jong PSV terechtkwam. Voor de beloftenploeg van de Eindhovenaren kwam hij tot 56 wedstrijden, waarin hij goed was voor 16 treffers en 4 assists. Op 4 oktober 2020 maakte hij als invaller zijn Eredivisie-debuut namens PSV tegen Fortuna Sittard. Het hoogtepunt volgde in december van dat jaar, toen hij als basisklant tweemaal scoorde in het Europa League-duel met Omonia Nicosia (4-0). In de zomer van 2021 trok hij voor 1,17 miljoen euro naar Swansea City.

Bezig met laden …