voetbalzone

Cluj ontdoet zich van Italiaanse coach Trombetta

18 dec 2008, 16:56
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2008, 16:56
Advertentie
De dagen van Maurizio Trombetta als coach van het Roemeense CFR Cluj zijn geteld. De Italiaan werd donderdagmiddag door voorzitter Iuliu Muresan bedankt voor bewezen diensten en mag op zoek naar een nieuwe werkgever. Debet daaraan zijn de matige resultaten in de Roemeense competitie.



“Ons geduld is op. We kunnen niet wachten tot we acht keer hebben verloren om vervolgens van trainer te wisselen”, aldus de ambitieuze Muresan. Wie Trombetta moet opvolgen is nog niet bekend, maar wel staat vast dat het wederom een trainer van buiten Roemenië zal zijn, aangezien de enige twee Roemeense kandidaten, Dan Petrescu en Razvan Lucescu, geen trek hebben in de job.

Trombetta werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als opvolger van Ioan Andone, en de start was veelbelovend. Cluj versloeg AS Roma in de Champions League, en leek zich even te gaan ontpoppen tot een sensatie in het kampioenenbal. Na zes duels is de regerend landskampioen van Roemenië echter uitgespeeld in Europa. In de eigen liga bedraagt de achterstand op koploper Dinamo Boekarest zes punten.
Bezig met laden …