voetbalzone

Cluj ontslaat coach Cartu na molesteren van dug-out FC Basel

Erik van Dam25 nov 2010, 09:38
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2010, 09:38
Advertentie
/

Sorin Cartu heeft zijn dwaze gedrag in de Champions League-wedstrijd van CFR Cluj, afgelopen dinsdag, moeten bekopen met ontslag. De Roemeense club, die vorig seizoen landskampioen werd en de nationale beker in de wacht sleepte, kan niet accepteren dat Cartu dinsdagavond in razernij de dug-out van FC Basel aan diggelen trapte.

“Het imago en de waarden van de club kunnen niet geassocieerd worden met het gedrag dat in de 75ste minuut plaatsvond”, laat Cluj donderdagochtend weten in een officieel communiqué. “Naar aanleiding van dit ongewenste gedrag van Cartu hebben wij besloten hem uit zijn functie te ontheffen. We bieden hierbij ook onze excuses aan richting de UEFA, aan FC Basel, aan onze eigen fans en aan alle voetbalsupporters ter wereld”, voert de club bij monde van voorzitter Iuliu Muresanverder op.

“Vanaf heden zal de club verder gecoacht worden door Alin Minteuan; hij wordt geassisteerd door Paolo Potocnik en Horea Carlan.” Cartu was pas sinds de zomer in dienst, maar presteerde waardeloos als opvolger van Andrea Mandorlini. Cluj, vorig seizoen nog de beste van alle Roemeense teams, staat momenteel slechts achtste in de competitie. In de Champions League werd één zege geboekt (2-1 tegen FC Basel, thuis) en ging het team vier keer ten onder.

Bekijk hier de actie van Sorin Cartu tijdens de wedstrijd tegen FC Basel:

Bezig met laden …