voetbalzone

Coach Aziatische Champions League-winnaar stapt over naar Al-Ahly

Erik van Dam26 dec 2009, 11:14
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2009, 11:14
Advertentie

Sérgio Farias, de man die het Zuid-Koreaanse Pohang Steelers naar winst in de Aziatische Champions League leidde, gaat aan de slag bij Al-Ahly in Saudi-Arabië. De Braziliaanse trainer tekende een contract voor anderhalf jaar in het Midden-Oosten, bevestigt de Aziatische voetbalbond zaterdag via de officiële kanalen.

/

Farias (42) heeft er vijf seizoenen opzitten bij Pohang Steelers. Hij pakte in die jaren vijf prijzen, met als hoogtepunt de Aziatische Champions League, eerder dit kalenderjaar. Vorige week eindigde de club als derde op het wereldkampioenschap voor clubteams; Barcelona ging uiteindelijk met de eindzege aan de haal in de finale tegen Estudiantes.

Farias had de club gevraagd om een sabbatical van een jaar. Hij zei daarbij dat hij na afloop van dat jaar rust weer terug wilde keren bij Pohang, als de club dat op prijs stelde. Nu gaat hij echter aan de slag bij Al-Ahly, tweevoudig landskampioen in Saudi-Arabië. De laatste titel dateert alweer van 1984. Bij die club was in het verleden Luiz Felipe Scolari werkzaam.

Bezig met laden …