voetbalzone

Coach Cluj: 'Zege was volledig verdiend'

17 sep 2008, 10:26
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2008, 10:26
Advertentie
AS Roma dacht zich tegen het onbeduidende CFR Cluj wel even te kunnen herstellen van de matige seizoenstart in de Serie A, maar kwam bedrogen uit. De Roemeense landskampioen nam brutaal de drie punten weg uit Rome, dankzij een verrassende 1-2 overwinning. “We hebben het volledig verdiend,” vindt coach Maurizio Trombetta.

”Niemand had dit kunnen voorspellen, maar het is volledig verdiend”, sprak de Italiaanse oefenmeester na afloop. Als een ware gentleman deed hij ook zijn voorganger de nodige eer toekomen. “Ioan Andone verdient ook lof. Hij is tenslotte de persoon die het team naar de Roemeense landstitel heeft geleid.”

Trombetta geeft toe dat hij op voorhand vooral uit ging van een strijd om de derde plek met het Franse Bordeaux. Mogelijk zit er nu zelfs meer in het vat. “Over twee weken tegen Chelsea moeten we weer pieken, maar we moeten ook realistisch zijn: ons doel was en blijft de derde plaats.”

Roma-coach Luciano Spalletti, die na een gelijkspel en een nederlaag in de eigen Serie A de druk zal voelen toenemen, gaat er vanuit dat zijn ploeg zich nog zal herpakken. “We hadden het helemaal verloren, en konden niet laten zien waartoe we in staat zijn. Dat is denk ik zowel een mentaal als een fysiek probleem.”

”We weten dat Chelsea het sterkste team is in deze groep, maar we moeten ons nu volledig toeleggen op een goed resultaat. Ik heb er het vertrouwen in dat hard werken er aan bij kan dragen dat we ons uit deze lastige situatie zullen redden.”
Bezig met laden …