voetbalzone

Coach Honduras neemt geen risico met sterspelers Palacios en Suazo

Peter Nusselder12 jun 2010, 16:22
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2010, 16:22
Advertentie

Honduras neemt geen risico met zijn belangrijkste voetballers, middenvelder Wilson Palacios en aanvaller David Suazo. Bondscoach Reinaldo Rueda van Honduras weet nog niet of hij over het duo kan beschikken in het openingsduel met Chili op woensdag, maar wil het herstel van zijn spelers niet forceren. “We moeten afwachten”, vertel de bondsarts van Honduras op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

/

De medische staf van de Hondurese selectie doet er alles aan om de spierproblemen van Palacios en de dijbeenblessure van Suazo op tijd te verhelpen, maar kan geen garanties geven over de fitheid van het tweetal. Bondsarts Carlos Velasco wil logischerwijs alleen volledig fitte voetballers laten spelen. “De spelers doen er alles aan, maar de wetenschap liegt niet”, verklaart de medicus.

“We moeten afwachten hoe de dingen zich ontwikkelen en rustig de tijd nemen voor een beslissing”, aldus Velasco. “Vanaf nu tot aan de wedstrijddag gaan we ze nog een keer goed testen en dan maken we uiteindelijk de keuze. We zitten tussen de elite van het internationale voetbal en kunnen ons geen fouten veroorloven, iedere speler moet honderd procent fit zijn.”

Bezig met laden …