voetbalzone

Coach Paraguay: 'Natuurlijk is Cabañas een grote inspiratie voor ons'

Peter Nusselder14 jun 2010, 08:45
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 08:45
Advertentie

Bondscoach Gerardo Martino van Paraguay denkt dat aanvaller Salvador Cabañas, ondanks diens afwezigheid op het WK, een rol van betekenis kan spelen voor zijn ploeg. De Paraguyayaanse spits werd in januari in Mexico in het hoofd gschoten en mist derhalve het toernooi om de wereldtitel. "Anders was hij erbij geweest", vertelde de keuzeheer op een persconferentie.

/

Toch is Cabañas, die belangrijk was in de kwalificatiereeks, niet uit beeld geraakt. "De spelers hebben contact met hem gehouden, en natuurlijk is hij een grote inspiratie voor ons", meldt Martino. "Als dat ongeluk hem niet overkomen was, was hij er zeker bij geweest. Hij zit nu in een belangrijke fase in zijn herstel", weet de trainer van de Zuid-Amerikanen.

Maandagavond begint Paraguay het toernooi met de wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Italië. De andere tegenstanders in groep F zijn Nieuw-Zeeland en Slowakije. Ploeggenoot Lucas Barrios had een boodschap voor Cabañas. "We hebben hier minimaal drie wedstrijden voor de boeg en die spelen we voor Salvador."

Bezig met laden …