voetbalzone

Coach Perth Glory wordt technisch directeur na vier nederlagen op een rij

Erik van Dam12 okt 2010, 08:34
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 08:34
Advertentie

Dave Mitchell heeft de eer aan zichzelf gehouden: de trainer van Perth Glory, momenteel zevende in de Australische A-League, stapt op als coach omdat zijn team al vier nederlagen op rij incasseerden. Mitchell geeft de taken over aan assistent Ian Ferguson en gaat zelf een functie in het bestuur van de club vervullen.

Mitchell was al eerder gewaarschuwd door de clubleiding; mocht hij er niet in slagen om Perth Glory in de top vier van het land te brengen, dan zou zijn aflopende contract niet verlengd worden. Waarom hij dan wel de functie van technisch directeur op zich mag nemen, maakt AFP niet bekend. Wel komt Mitchell zelf aan het woord, die zegt dat hij al eerder met de gedachte speelde om afstand te nemen van het eerste team.

“Ik ben trots waar de club nu staat, gezien de situatie toen ik instapte bij Perth Glory”, kijkt hij terug op het begin van de rit. “De fans zijn fantastisch geweest en we hebben een ploeg gebouwd, die zich kan meten in de strijd om de titel en attractief voetbal kan spelen.” Halverwege het seizoen neemt Ferguson dus de taken van zijn leermeester over. Eerder stond hij op eigen benen bij North Queensland Fury.

Bezig met laden …