voetbalzone

Coach Piturca weg bij Steaua omdat voorzitter Becali niet wil zwijgen

Matthijs van Laar08 aug 2010, 17:09
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2010, 17:09
Advertentie

Het huwelijk tussen de Roemeense recordkampioen Steaua Boekarest en coach Victor Piturca heeft niet lang stand gehouden. Ondanks een aller-redelijkst begin van de competitie heeft de oefenmeester besloten zijn functie al na drie speeldagen neer te leggen. Reden: de aanhoudende kritiek van de eigenzinnige voorzitter Gigi Becali.

Piturca ging de uitdaging bij Steaua deze zomer aan, onder de voorwaarde dat Becali zich gedeisd zou houden in de media. De preses heeft in het verleden meer dan eens uitgehaald naar zijn eigen trainers en spelers en dat wilde ex-bondscoach Piturca koste wat kost voorkomen. Het verzoek bleek tevergeefs, want Becali verkoos gewoon te praten.

“Ik heb hem een verdubbeling van zijn salaris aangeboden, maar hij wilde de garantie hebben dat ik niet nog eens mijn mond open zou trekken. Als ik dat zou doen, dan zou ik echter tongkanker krijgen”, luidde de ruwe reactie van Becali. Steaua boekte in de eerste drie duels van het nieuwe seizoen twee zeges en één gelijkspel en staat daarmee derde in de Roemeense hoogste klasse.

Bezig met laden …